9.5.2014

Apupuikko hukassa

Tein elämäni ensimmäisen tilaustyön. Polvipituiset palmikkosukat ystävälleni. Oli mukavaa tehdä, kun tiesi että joku oikeasti haluaa ne, eikä joudu pakosta pitämään mun tekeleitäni! :D Annoin muutamia mallivaihtoehtoja, joista ystäväni valitsi mieleisen.. Tyypillinen nainen, vaikein ja näyttävin mallihan sieltä valikoitui ;) Aluksi ajattelin että ne ei valmistu koskaan. Ensimmäisen mallikerran kutomiseen vierähti kevyesti pari tuntia. Kyllähän se siitä nopeutui mutta hitaastihan nuo valmistuivat, varsinkin kun tässä on noita pihahommia tullut tehtyä kaikki mahdolliset hetket. Aloitin tekemään molempia yhtäaikaa, mutta melko nopeasti pudotin toisen pois puikoilta, kun tuntui että niitä senttejä tuli niin mielettömän hitaasti! Jos nämä ei olisi ollut tilaustyö, en varmasti ikinä olisi tehnyt niitä valmiiksi.

Mun paksuissa jaloissa nää ei näytä niin hyvältä kuin toivottavasti ystäväni siroissa säärissä. Jos joskus innostun itselleni tekemään niin täytynee lisätä silmukoita muutama. Ohje on novitan sukkalehden a-malli, mutta otin pois nurjia silmukoita palmikon vierestä, kun se silmukkamäärä oli niin valtava ohjeessa! 
Kaikenkaikkiaan oikein onnistunut työ ja tyytyväinen tekijä. Hieman harmitti luopua, olishan nää ollu ittellekkin ihanat! En kuitenkaan ihan heti ala tehdä itselleni, täytyy pitää taukoa tuosta kuviosta ja aina hukassa olevasta apupuikosta! ..Joka yleisimmin löytyy korvan takaa, tai nutturasta sojottamasta. Yhden kuitenkin sain niin hukkaan, että en ole vieläkään löytänyt sitä.. On tarkistettu sohvatyynyjen välit, sohvan alustat, ja kaikki muutkin mahdolliset ja mahdottomat paikat.. Totaalisen eksyksissä on se puikko. Joskus se tulee varmaan vastaan jostain ihan oudosta paikasta. 



Koko: 38-39
Lanka: 7-Veljestä luonnonvalkoinen
Malli: Novita sukkalehti a-malli, pitkä palmikkosukka
Puikot: 3,5mm pyöröt



Ensimmäinen ristiinvahvistettu kantapää. Tää taitaa jäädä vakiomalliksi, oli niin mukava tehdä ja paljon hienompi kuin normaali vahvistettu. 



Varsi on pitee ku näläkävuosi! :D


Nyt iltapalaksi kevyttä ja terveellistä, grillistä alkaa kantautua jo herkulliset tuoksut.. Käristemakkara, tuo kesäni parhain herkku! :D

-Nina-

1 kommentti:

  1. Onpa kauniit sukat!:) Pian saakin kelien puolesta varmaan laittaa villasukat sivummalle, ainakin päiväsaikaan.;)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.