11.12.2014

Finally ready!

Sainpas valmiiksi ne tihkiät sukat. Ja voi kuinka niistä tuli ihanat!

Aloitin nämä jo lokakuun alkupuolella, ja heti aloituksessa takkusin. En ollut ennemmin tehnyt valepalmikkoa ja luulin muistavani miten se tehdään, mutta ei se sitten mennyt ihan niinku strömsössä.



Tällaista syntyi, ja näin pitkään neuloin (molempia tietysti) ennenkuin tajusin. Joku voihan villasukka-yhteisössä sanoi että tämä näyttää jauhelihalta! :D Ja tottahan se oli. No, en jaksanut purkaa enää koska ei tämäkään ruma ollut, ja jatkoin neulomista. Näin tämä syntyi. 1-3krs 2n 3o. 4krs 2n, nosta yksi neulomatta, kaksi oikein yhteen, vedä nostettu silmukka yli. 5krs 2n, langankierto, 1o, langankierto. Langankierrot kiertäen oikein. Tämän resorin tein seiskaveikkajämillä.

Sitten vaihdoin langaksi austermann step 6 irish rainbowin, jota ostin kesällä Tallinnasta karnaluksista. Kerällä näytti paksulta langalta enkä siellä kuumuudessa katsellut puikkokokoja yms, mutta eipä se sitten ollutkaan paksua. Liian ohutta mulle. Mutta ihanan väristä ja niin pehmoista! Katotaan nyt kuinka se kestää mun käytössä, nämä on nyt ainoat ehjät villasukat mulla.. :/ 

Ensin tein pitsineuletta varmaan 10 cm, purin pois koska se oli niin sekava. Sitten kokeilin haitarisukkaa saman verran, purin senkin koska nurjat ei näyttänyt hyviltä raitaisessa langassa. Sitten päätin tehdä ihan sileää ja olin tehnyt varmaan 20 krsta kunnes tajusin että tämä on ruttusukkiin täydellinen lanka! Onneksi ei tarvinnut purkaa paljoa että pääsi ekalle poimintakerrokselle takaisin. Ohjeen otin voihan villasukan tiedostoista, mutta se löytyy myös lankahelvetistä
Näistä olis tullut vielä paremmat jos olisin jaksanut tehdä ohuemmilla puikoilla. Ehkä 2,5-3 olis ollut hyvä mutta mä tein kolmipuolosilla. Ihan vaan siks että arvelin että nää ei valmistu ikinä jos otan ohuemmat.











Lanka: seiskaveikka ja austermann step
Puikot 3,5mm
Malli: ruttusukka
Koko: 39


-Nina-

2 kommenttia:

  1. Hienot sukat tuli, ja tosi kiva väri! Tuo Step 6 on tosi mukava lanka neuloa, olen siitä tehnyt yhdet suokat vuosi sitten. Nyt tein jämälankavillasukkajoulukalenterin sukkiin muutaman kerroksen, ja muistin kuinka pehmoista se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi pehmosta, ihanat jalas. Mutta neuloes vaati aikalailla tottumistakun oli vähä turhanki pehmosta ja liukasta seiskaveikan jälkeen.:)

      Poista

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.