25.2.2015

Pöllöilyä

Ihan alkuun muistutus arvonnasta, vielä 3 päivää aikaa osallistua! Osallistumisohjeisiin pääset oikealla olevaa arvontakuvaa klikkaamalla. 

 JyJu numero 11. Tämä sukkamalli on ollut tehtävien listalla siitä asti kun näin sen ekan kerran. En ole saanut hommattua helmiä silmiksi, niin teko on siirtynyt ja siirtynyt. Mutta nytpä sain ne tehdyksi, ja ihan itselleni. Itselleni siksi, että näissä on paljon kauneusvirheitä. Pöllömalli oli työläs, enkä erityisemmin tykännyt tehdä näitä. Siitä johtuen virheetkin saivat jäädä paikoilleen ja hammasta purren tein loppuun, kyllä nämä työkengissä menee. Jalkapöydän sivuille halusin jotain pientä. Tein 5 silmukan pintakuvion, jossa reunimmaiset silmukat kerrosrivinousua ja kolme keskellä ainaoikein neuletta. Ihan kivannäköinen niinkin yksinkertaiseksi. Ainut vika, että vaikka kuinka yritin jättää nostot tosi löysiksi, niin vetäähän se neule tiukalle siltä reunalta.Koska pöllöjen välissä on ainaoikein neuletta, halusin sitä muuallekkin sukkaan. Tein kantapään kokonaan ainaoikein, ja tuon sivukuvioinnin. Resorit 1o 1n kierretyillä oikeilla silmukoilla. Kiilakavennukset joka kerros ja kärjessä sädekavennus.
Oli tarkoitus tehdä pöllöjä kaksi päällekkäin, mutta helmet jäi 4 vajaaksi, enkä olisi kyllä varmaan muutenkaan tehnyt, kyllääntymisen takia. Jännä miten joskus joku malli vaan kolahtaa, toiset taas on alusta asti ihan mälsiä. Tälläiset pikkupalmikot neljällä silmukalla ei siis ilmeisesti ole mun juttu.
Helmenikin olivat vähän vääränlaiset. Tai niissä oli liian pieni reikä. Olin suunnitellut laittavani ne kätevästi pienenpienellä virkkuukoukulla mutta eihän se mahtunut helmen reijästä. Oli pakko kehitellä jotain muuta, ja koska siimaa ei meidän taloudesta löytynyt, kikkailin ne ompelulangalla. Sorminäppäryys tuli todella tarpeeseen!!
Vedin ompelulangan sen silmukan läpi, mihin helmi laitettiin. Kätevästi sen sai, kun neuloi työn langan sijasta ompelulangan pätkällä ja sitten veti sen silmukan läpi.
Pujotin langan molemmat päät helmen läpi.
Ja vedin helmen silmukkaan. Sitten siirsin silmukan takaisin vasemmalle puikolle ja neuloin normaalisti oikein.
Tässä vielä lähikuva pinkkisilmäisestä demonipöllöstä! 


Pöllösukkien ohjeen katsoin Mimmin Mietteistä.Lanka: 7- Veljestä harma
Puikot: 3,5mm pyöröt
Koko: 39
Malli: Pöllösukka

-Nina-

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat :) ja toi jalkaterän pintaneule on hauska idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joku näissä tökkii mun omaan silmään, muiden pöllöt on ollu paljo kivempia!

   Poista
 2. Onhapan makeet!! Ja mikä idea neuloa helmi Nyt vain iltahipsutteluja odottelemaan ihkuilla sukilla.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.