6.9.2015

Syksyn ensimmäiset

Long time no seen. Kesä meni kesää odotellessa, pitkiä työpäiviä tehdessä. Saatiin onneksi nauttia muutamista hellepäivistäkin kesän päätteeksi. Puikkoja en heilutellut kuin aivan satunnaisesti muutamia rivejä kerrallaan, joten mitään valmista ei syntynyt. Nyt ensimmäisten lehtien varistessa puista, se ihana tunne on tullut takaisin - nimittäin se tunne kun sormet syyhyää ja pää pursuilee ideoita. 

Kesällä kuumin trendi oli niin sanotut räsymattosukat joiden idea on yksinkertainen: yhdistetään kahta eri raitalankaa ja raidoitetaan niillä vuoron perään. Kesällä ajattelin että ne ovat sopivan aivotonta neulomista ja laitoin puikoille jo kesäkuussa, ne kulkivat mukana kaikilla kesälomareissuilla ja ottivat kanssani aurinkoa lasten uidessa järvivedessä. Tänään ne kuitenkin vasta valmistuivat. On mukava ajatella että olen neulonut niihin auringonsäteitä lämmittämään talvella. En tiedä kenelle sukat päätyvät, minulle ne ovat liian pienet. Menkööt valmistudeiden koppaan odottamaan, josko joku ne tahtoisi tai tulee sopiva lahjatarve. 

Käytin näissä taas lempiseiskaveikkaani pastelliraitaa, jota on vielä muutama täysi ja jämälankakeriä. Kaveriksi laitoin punasävyiset raidat. Raidoitin kahden kerroksen vaihdoilla, ja mausteeksi hieman mustaa. Perussukat, varressa 48 silmukkaa, nilkan edessä joustinta, sileä kantapää, terässä 46 silmukkaa ja levennetty nauhakavennus. 


Koko: 37
Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot: 3,5mm pyöröt
Malli: Räsymattosukat

-Nina-

1 kommentti:

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.