21.9.2015

Käännettävät varret

Mä tykkään aina kääntää villasukkien varret, vaikka tekisin kuinka lyhyet niin silti ne on usein käännettynä nilkassa. Yhtenä päivänä töissä tuli ajatus, että miksipäs en tekisi sellaisia sukkia jotka on jopa tarkoitettu pidettävän niin. Tein näistä sitten työsukat joita säilytän töissä, ja väriksi valikoitui tylsä harmaa, joka sopii kaikkien vaatteiden kanssa. Itse tykkään kovasti lopputuloksesta, ja mielessä pyörii ajatus näistä fuksian värisinä, olis aika ihanat.
Muutenhan nämä on ihan perussukat, mutta varressa tehdään täyskäännös sopivalla hetkellä. Aloitin 55 silmukalla, neuloin valepalmikkoa (ohje siihen esim täällä). Kun olin seitsemännen mallikerran lopussa, kavensin pois 7 silmukkaa jättämällä langankierrot tekemättä 7 kohdassa tasaisin välein. Silmukat siis vähenivät 48:aan. Käänsin työn nurinpäin, ja lähdin neulomaan toiseen suuntaan. Eli pyöräytä työ niin että nurja puoli on ulospäin, ja lähde neulomaan takaisinpäin sitä puikkoa minkä olet viimeksi neulonut, eli puikosta numero 4 tulee puikko numero 1. Sitten neuloin noin 20 kerrosta sileää oikeaa. Kantapään tein ristiinvahvistettuna, kiilakavennukset joka toisella puikolla ja kaventelin niin kauan että silmukoita jäi 46. Kärkeen tein levennetyn nauhakavennuksen.
Lanka: 7 veljestä harmaa
Puikot: 3,5mm pyöröt 
Malli: Omasta päästä 
Koko: 39

-Nina-

8 kommenttia:

  1. Ihanat sukkaset! Pitää tällaiset neuloa pukinkonttiin :)

    VastaaPoista
  2. olen jo kutomassa noita, ihanat vintaget

    VastaaPoista
  3. Kovin on kauniit nämä sinun kääntövarsi sukat. Seuraavaksi menee puikoille tälläiset. Kiitos ohjeesta. Blogisi on muutenkin mukava ja täynnä taidolla tehtyjä käsitöitä. Tykkään :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.