16.11.2014

Pikkuiset piirakkasukat ja valepalmikkokauluri

Ystäviemme tytär täytti yhden vuoden ja kutsui kaikki vauvaystävänsä kaverisynttäreille. Kätevää, kun äiti pääsee siinä siivellä syömään kakkua. :) Meidän lapset halusi antaa lahjaksi villasukat ja kaulurin..(Äidin neuloosilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa.)


Arkimamman ohjeella tein pienet pinkit piirakkasukat yksi vuotiaan koossa. Silmukoita resorissa oli 38 ja kun aloitin piirakat niin lisäsin etupuikoille yhden silmukan. Takaosan tein 2o2n joustinta, paitsi reunoilla oli 3o. Viiden piirakan jälkeen kavensin takapuikoilta yhdet silmukat pois ja tein kantapään 18 silmukalla ja vahvistettuna. Sitten kolme piirakkaa ja neljännellä jätin langakierrot pois kuviosta, ja tein samalla takapuikkojen reunoissa kavennukset joka kerroksella. Kun piirakasta loppui nurjat silmukat reunoista, jatkoin päälliosan kavennuksia normaalina nauhakavennuksena. Näistä tuli juuri oikean kokoiset ainakin meidän paksukinttuiselle pojallemme, toivottavasti ne pysyvät myös hänen vähän sirompisäärisellä tyttöystävällään päällä. Mä kyllä tykkään vauvojen sukissa että varsi ei ole mikään kauhean kireä, ne on helpompi pukea päälle ja mahtuu lahkeet alle.Koko: 1v
Lanka: Seitsemän veljestä pinkki
Puikot: 3,5mm
Malli: Piirakkasukka


Riikan innoittamana tein ensimmäisen seashell kaulurini. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Vähän prinsessamaisuutta lisäämään tein sen valepalmikkokuviolla.Kuvausmallina meidän poitsu, jonka reaktio pinkkiin kauluriin näkyy kuvassa. Yäk, tyttövärejä!

Ohje:

Tein tämän magic loopilla, koska mä en jaksa miettiä ikinä pyöröpuikon pituuksia niin otan pisimmän ja teen loopilla niin ei tarvi vaihdella kesken työn.

Luo 65 silmukkaa 4mm pyöröpuikolle. Aloita heti valepalmikot seuraavasti: 1-3krs. 3o,2n. 4krs: nosta yksi silmukka neulomatta, neulo 2 oikein ja vedä nostettu silmukka molempien yli, 2n. 5 krs: 1o, langankierto, 1o, 2n. Neulo aina langankierrot kiertämättä oikein, että syntyy reikä.
Toista näitä viittä kerrosta kunnes työn korkeus on 8cm.

Sitten aloitetaan silmukoiden lisäykset nurjiin silmukkaraitoihin. Tee lisäykset nostamalla silmukoiden välinen lanka puikolle ja neulomalla se kiertäen eli takareunasta nurin, ettei tule reikää. Jatka samalla valepalmikkoa oikeilla silmukoilla työn loppuun.

Lisäykset:

Lisää jokaisen nurjan raidan vasemmassa reunassa 1 silmukka. Nurjat raidat levenevät siis kolmeen silmukkaan. Neulo 2 välikerrosta.

Lisää jokaisen nurjan raidan oikeassa reunassa 1 silmukka. Nurjat raidat levenevät nyt neljään silmukkaan. Neulo 4 välikerrosta.

Lisää jokaisen nurjan raidan vasemmassa reunassa 1 silmukka. Nyt nurjissa raidoissa on viisi silmukkaa. Neulo 4 välikerrosta.

Lisää vielä kerran jokaisen nurjan raidan oikeassa reunassa 1 silmukka, jolloin nurjien raitojen leveys on kuusi silmukkaa. Neulo vielä kuusi kerrosta. Sitten lopeta valepalmikot ja neulo sileää oikeaa 2cm, ja päättele silmukat löysästi.

Valepalmikko ei jousta niin hyvin kuin normaali joustin. Tästä tuli hyvän kokoinen noin 1-2 vuotiaalle. Jos teet normaalia 3o 2n joustinta, 60 silmukkaa riittää. 70 silmukalla tulee lastenkoko, 80 silmukkaa riittää naiselle ja 90 miehelle. Naisten ja miesten koossa tee lisäyksiä tämän ohjeen jälkeen 6 silmukan välein kunnes huivi on haluamasi pituinen.


Ohje: Drops Seashell kauluri muunneltuna omasta ja Riikan päästä
Lanka: Seitsemän veljestä pinkki
Koko: 1-2v


Nyt alan valmistautua synttäreille, toivottavasti viemiset ovat sopivia ja mieluisia. :)


-Nina-

2 kommenttia:

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.