17.1.2014

Lisää harmaata

Huomasin, että meillä taitaa Riikan kanssa olla harmaa kausi meneillään. Täältä pesee nimittäin kolmas harmaa käsityö putkeen, mutta ei se mitään, harmaa on hieno väri ja sopii monen kanssa! 

Siinä tuskastellessani seuraavaa työtä kysyin mieheltäni, että voi mitä mä alkaisin tekemään.. Sieltä tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä, "tee mulle lämmin pipo"! No eipä muutakun tuumasta toimeen. Selailin pipomalleja ja ohjeita mutta ei oikein löytynyt mitään miellyttävää, joten yhdistelin ohjeita ja tein oman. Halusin siitä lämpöisen, ja nopeasti valmistuvan, joten otin langaksi 7 veikan, tuplana. Lopputulos miellytti kovasti miestäni, ja tykkäsin siitä itsekkin niin että taidan tehdä itelleni samanlaisen kukkakoristeella, sitten joskus. 


Ohje on hyvin yksinkertainen: 

Loin 58 silmukkaa kutosen pyöröpuikolle. Tällä silmukkamäärällä tuli oikein sopiva miehen päähän, omaani vähennän muutaman. Langaksi käy mikä tahansa noin 7-veikan paksuinen lanka, mutta tuplana. Kudoin viisi kerrosta 1o 1n, ja sitten vaihdoin puikot isompiin, 7mm. Tein tämän magic loop tekniikalla, kun ei ollut tarpeeksi lyhyttä kaapelia että olisi suoraan pyörönä onnistunut. Sitten kudoin pipoa joustinneuleena niin että korkeus oli 25cm, ja aloitin kärkikavennukset, kudoin kaksi oikein yhteen koko kierroksen, seuraava kierros kokonaan oikeaa, näin siihen saakka että silmukoita oli jäljellä 7. Sitten katkaisin langan ja vedin sen silmukoiden läpi. Valmis! :) Pipo on niin paksu että ei taatusti palele korvat!


-Nina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.