10.6.2014

Nyt siivous sujuu!

Pitihän mun koittaa omin pikku kätösin, what's all the fuss about. Tuntuu, että kaikki tekee tiskirättejä ja kokemuksia on monenlaisia. Itse olin hyvinkin skeptinen asian suhteen, joten bambulankaa puikoille ja rätteilemään. Laittoman hitaasti tässä nyt on edetty.. Ehkä hiukan helteiden myötä tää puikotteluinto laantunut, mutta ei hätää, kyllä se takaisin tulee kun taas tulee kylmä jakso! Olis kyllä niin monenlaista kotihommaakin odottaas sadepäiviä, mutta kumman luulette mun valitsevan? 

Musta rätti on siinämielessä kätevä, ettei siinä näy lika. Toisaalta, hoksaanko mä sitten laittaa sen ajoissa pesuun? No, kai se alkaa haisemaan sitten kun on pesua vailla. Lankana tässä on novitan bambulanka, joka oli kyllä aikamoisen työlästä kudottavaa.. Kauhean liukas, ja kokoajan sai olla silmä tarkkana, ettei irtoa säikeitä... Ja silti niitä jäi monenmonta näkyville. Ei mikään suosikkilanka meikälle. Monet on tehnyt tästä langasta kesäsukkia, hatunnosto heille, itselläni ei hermot kestäisi! 

Loin 50 silmukkaa 3,5mm pyörölle. Alkuun kudoin 4 kerrosta ainaoikeaa. Sitten 4 oikein, 6n, 6o, 6n, 6o, 6n, 6o, 6n, 4 oikein. Aina reunoille 4 oikein, molemmilla puolilla. Näin 6 kerrosta, nurjalla neulot oikeat oikein ja nurjat nurin. Sitten vaihdat oikeiden silmukoiden tilalle nurjat, ja nurjien tilalle oikeat, taas 6 kerrosta näin ja vaihto. Loppuun sitten 4 kerrosta ainaoikeaa, ja päättely. Mun makuun olis saanut olla hiukan isompikin rätti, ehkä 60 silmukkaa olis ollu kivempi.
Reunaan tein harmaalla bambulangalla koristereunan. Virkkasin kaksinkertaisella langalla 4mm koukulla 4 ketjusilmukkaa, jätin yhden reunasilmukan välistä ja kiinnitin ketjun kiinteällä silmukalla seuraavaan reunasilmukkaan. Seuraavaan reunasilmukkaan virkkasin kiinteän silmukan, ja taas 4 ketjusilmukkaa, taas yksi silmukka välistä ja seuraavaan kiinni. Minähän osaan virkata! Onnistumisen elämyksiä. Tää reuna on ehkä mun tyyliin vähä liian romanttinen, mut ehkä nyt toi siivoominen alkaa maistua, ku on näin nätti rätti! 
Sitten vähäisestä käyttökokemuksesta.. Kasteltaessa venyy ja paukkuu, aattelin et nyt se purkautuu koko laitos mutta ei. Sai hyvin rutistettua kuivaksi, ja pöytä oli oikein kiva pyyhkiä, ja lähti helpolla lapsen kuivaneet iltapuurot. Plussaa siitä, että tuolla on helpompi hinkata kuivanutta likaa, kuin normaalilla rätillä (käytän sienimäistä rättiä.) Ekalla käyttökerralla jätti jonkunverran nukkaa jälkeensä, ehkä se täytyis pestä koneessa ennenkuin otan sen kunnolla käyttöön. Tää oli vain pikatestaus mutta todella, todella positiivisesti oon yllättynyt! 
Ohje: Googlettamalla monesta eri paikasta yhdistelty
Välineet: 3,5mm pyöröt, 4mm virkkuukoukku
Lanka: Novita Bambu

-Nina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.