11.11.2014

Huovutusta

Olen pitkään ihastellut muiden tekemiä huopatossuja, ja viimeviikolla "satuin" prismassa kulkemaan lankahyllyn läpi ja huomasin että siellä oli Novitan Huopasta vaikka millä mitalla - ja vielä tarjouksessa! Sain pidettyä itseni kurissa ja ostin vain kaksi kerää, ja nyt harmittaa että en ostanut enempää.. Sen verran kivaa lankaa se oli. Lankahelvetin ohjetta mukaillen tein oman näköiseni huopatossut. 

Samaan syssyyn kokeilin jotain muutakin itselleni uutta, nimittäin kääntövartta. Tein näihin alkuun luonnonvalkoisella Isovelilangalla lyhyen pätkän vartta olgasukan ohjeella. Silmukoita alussa oli 42 ja puikot 4,5mm. Ensin kaksi kerrosta nurjaa, sitten aloitin kuvion: 2o yhteen takareunoista, 4o, langankierto, 2o, langankierto, 4o, 2o yhteen etureunoista. Tätä kerros loppuun ja sitten seuraava kerros oikein. Näitä kahta kerrosta toistetaan. Sitten käänsin työn nurinpäin, ja jatkoin kaksinkertaisella Nallelangalla 2o2n joustinta 40 silmukalla. Varren jälkeen vaihdoin puikot kutosiin ja aloitin huopasella teräosan lankahelvetin ohjeen mukaan. Ekalla kerroksella lisäsin silmukoita niin että niitä oli 48. Koska huopanen kutistuu koneessa noin 40%, mittasin oman jalkani ja kerroin sen 1,4:llä, jolloin sain tarkan mitan terälle. Lopuksi vielä harsin muovipussin tossun sisään ettei se huovu kiinni. 
Tässä nämä jättiläisen sukat valmiina koneeseen.. Hyi kun jännitti, olin ihan varma että saan koneesta joko ihan liian suuret, tai sitten ihan liian pienet tossut.
Mukaan rumpuun tossut saivat farkut ja pyyhkeen. Normaalia pyykinpesuainetta ja kirjopesu 40 astetta täydellä linkouksella. Huuhteluainelokeroon laitoin etikkaa, sen pitäisi sitoa värejä ja mulle on tullut tavaksi laittaa sitä joka koneelliseen.
Koneesta tuli juuri oikean kokoiset (39), söpöt tossukat! Onnistumisen ilo paras ilo.
Tossut oli vähän tylsät ja synkät ilman mitään lisuketta joten koristeeksi tein Novitan kukkakehikolla kukat joita vielä maustoin helmillä. 


-Nina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.