23.12.2014

Vuorilliset pääkallopipot

Sain eilen valmiiksi tälläerää viimeiset pääkallopipot. Nyt niiden tekeminen alkaa tuntua jo työltä ja silmukoiden jäljittely kyllästyttää. Muttakun olin luvannut veljenpojille tehdä sellaiset niin pakkohan ne oli väkertää. Tälläkertaa tein vähän erimalliset pipot ja laitoin niihin vähän lisälämpöä fleecekankaalla. Nyt niiden ei tarvitse olla vain kauppapipot, vaan pojat tarkenee ulkoilla vähän kovemmallakin pakkasella.
Resorin tein kaksinkertaisella seiskaveikalla kutosen puikoilla, sitten vaihdoin yksinkertaiseen lankaan ja 4,5mm puikkoihin. Pipon ohje on Novitan ja se löytyy täältä. Mustaresorisen tein vähän matalampana, kun se menee pienempään päähän.
Itse en osaa käyttää saumuria enkä ompelukonetta, joten pyysin anoppia hätiin. Hän teki pipoihin sisälle fleecepipot, kiinnitin ne villalangalla löyhästi ompelemalla. Tai no, auttoihan se anoppi siinäkin. :D Olis kiva joskus oppia ompelemaankin. Ajattelin että kaksinkertainen seiskaveikka kyllä lämmittää korvia tarpeeksi, joten en laittanut resorin päälle fleeceä. Isompi pipo on juuri mun pieneen päähäni sopiva, ja oli niin mukava päässä että taidan tehdä itselleni myös samantyylisen. En tokikaan pääkalloilla ;) Anoppi joutuu siis töihin toistekkin.
Silmukoiden jäljittely on sellainen mistä monesti kysellään ohjeita, ja mun on pitänyt jo pitkään tehdä siitä jonkunlainen pienimuotoinen opetuspostaus. Yritin kuvata videota kun tein kalloa, mutta tottahan se lanka oli aina takussa eikä mikään onnistunut silloin kun kamera kuvasi. Päädyin sitten ottamaan kuvia. Toivottavasti joku saa niistä edes jotain apua. Oikein hyvä video aiheesta löytyy garnstudiosta. Siitä näkee hyvin miten liikutaan oikealta vasemmalle, ja alhaalta ylös, mutta itse ainakin aluksi takkusin vasemmalta oikealle liikkumisessa ja monesti siihen vinkkejä kysellään.Olen merkannut punaisella aina peitettävän silmukan osan. Tässä siis liikutaan oikealta vasemmalle ja peitetään harmaan silmukan oikeaa "jalkaa". Eli viedään neula peitettävän silmukan yläpuolella olevan silmukan molempien jalkojen alta ja vedetään lanka läpi. Tärkeää on se, ettei kiristä lankaa liikaa missään vaiheessa. Ihan kevyesti vedetään vain lanka siihen peitettävän silmukan päälle. Neulalla liikutaan siis peitettävän silmukan ylä- ja alapuolella olevilla silmukkariveillä. Peittävän langan pitää olla vähintään yhtä paksua kuin työn lanka, mielummin vaikka vähän paksumpaa ettei alta jää pilkottamaan alkuperäistä väriä.Sitten saman silmukan vasen jalka. Mennään alapuolella olevan silmukan vasemman jalan ja seuraavan vasemmalla olevan silmukan oikean jalan alta. Näin siirrytään seuraavan peitettävän silmukan alareunaan, josta peittäminen aina alkaa.Tässä liikutaan vasemmalta oikealle. Edetään ihan samallalailla kuin edellissä kuvissa mutta vain toiseen suuntaan.
Tässä sitten peitetään silmukan oikeaa jalkaa ja siirrytään samalla ylempään kerrokseen. Eli mennään silmukan alareunasta keskeltä nurjalle puolelle, sieltä voi sitten siirtyä ihan mihin vain työssä, tuo vain neulan valitun silmukan alareunasta neuleen oikealle puolelle. Tässä olen merkinnyt pinkillä sen silmukan mitä olen menossa peittämään.
Tässä vielä lyhyt videonpätkä jonka olen kuvannut joskus aikoja sitten huonossa valossa puhelimella, mutta siitä ainakin näkyy miten siirrytään toiseen kohtaan. Toivottavasti näistä saa edes jotain apua, kokeilemalla sitä parhaiten oppii. Rohkeasti vain tekemään! :)

Rauhallista joulunaikaa jokaiselle! Meillä alkaa jo vähän tuoksua kinkulta, laitoin sen leivinuuniin heti kun heräsimme aamulla. Eli iltapäivällä pääsee jo herkuttelemaan. Siihen saakka heilutan puikkoja, joulusiivot on tehty ja kaikki ruuat valmiina. Joulu saa tulla. <3


-Nina- 

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Kiitos silmukointi-ohjeesta (pääkallopipossa). Mie oon yrittäny Dropsin videolta katsoa tuota silmukointia, mutta jotenkin en ole saanut selvää, että mihin kohtaan tuon neulan laittaisi.Tämän sun kuvallisen ohjeen jälkeen tajusin vihdoin ja viimein, kun palasin uudestaan vielä tuohon Dropsin videoon.

    VastaaPoista
  2. Moikka! Hienoa että sait apua!:)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.