22.10.2020

Loppuuko jämälangat neulomalla?

Innostuttiin lasten kanssa siivoamaan mun lankakoreja yhtenä iltana. En tienny olisinko itkeny vai nauranu, ku levitin ne lattialle.

Päätin siltä istumalta, että nyt alkaa jämälankasukkien tehtailu! Niin kauan, kun noista on puolet hävinny, mä en osta yhtäkään ainutta lankakerää.

Ensimmäisenä syntyi polvisukat itselleni. En suunnitellut etukäteen, napsin vain lankakerää toisen perään ja tein 8 rivin raitoja. Lopputuloksesta tuli omasta mielestäni erittäin jees😊 

Silmukoita laitoin alkuun 80,ja kaventelin nilkkaa kohti kahden raidan välein. Nilkassa silmukoita 56 ja terässä 52.

Kätevää muuten, kun on nykyään ihan näppärä valokuvaaja (tytär), ennen piti aina viritellä kaikenmaailman itselaukaisimia. 

Lankana novita 7-veljestä, puikot 3mm. Vahvistettu kantapää ja levennetty nauhakavennus.

Nyt lähti puikoille jotain sellaista, mitä oon miettinyt koko tän kutomistauon ajan, että sitten kun into palaa, nää lähtee tekolistalle ekojen joukossa😊

Niin, ja vastus otsikon kysymykseen on: luulen, että ei, mutta toivon, että ainakin vähenee rutkasti. 

-Nina

4 kommenttia:

  1. Ei ne lopu, mutta yrittäminen on aina kivaa... sitten huomaa jossain vaiheessa jämälankaprojektia, että nyt on pakko saada jotakin väriä lisää ja siinä sitä taas ollaan! Seiskaveikka myydään nykyään pienemmissä kerissä niin jämälankoja tulee helposti vaan lisää, jos kutoo yksiväriset sukat. 100 gramman kerästä kun ei saa suurempaa tai pitkävartista sukkaparia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin kanssa, et Veikka kerä on pienentynyt!! En tykkää.

      Poista
  2. Ei ne lopua. Aina tulee lisää. Välillä onneksi saa jonnekin myös. Lapsenlapsista joku innostui tupsuilemaan ja luovutin jämälmakoja innolla ja yksi alkoi tuftaamaan ja siihen uppoaa lankoja. Komeat sukat! Eikö vain jämälangoista tule hienoja sukkia. Vanhoista Maija-langanlopuista olen tehnyt osalle lapsenlapsista lahjaksi palkkiraitasukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niistä hienoja sukkia saa, ainut vain että mä vihaan päättelyä ja jämälankasukissahan sitä puuhaa piisaa.. 😁

      Poista

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.