2.12.2014

Prinsessoja ja merirosvoja

Onpa ollut hiljaista mun kutomissaralla. Mulla on niin nihkeät sukat puikoilla että en tiedä saanko niitä ikinä valmiiksi. Ei vaan huvita. Ne on kyllä jo kiilakavennuksissa, että enää en luovuta. Teen ne kyllä jouluksi mutta sitä en tiedä minkä vuoden jouluksi. Väri niissä on ihana ja ne tulee mulle itselle, mutta lanka on niin ohutta ja malli tylsä, ne etenee niin turkasen hitaasti. Mulla on tässä kolmen viikon sisällä mennyt neljät villasukat puhki. Yhdet oli jo tosi vanhat, että ei oo ihmekkään vaikka ne jo menivät puhki. Mutta nämä muut on tosi mysteeri. Ne ihanat musta-pastellit on kolmesta kohtaa reijällä, karnevaalipolvarit kahdesta kohtaa ja ne hjertegarnista tekemäni metsästyssukat on koko pohjasta ihan viittä vaille reijillä. Mä kyllä käytän villasukkia 24/7 enkä mitään siellä alla, ne on sisällä jalassa ja kengissä. Että ehkä sukka ei vain kestä niin kovaa kulutusta tai sitten jossain muualla on vika. Facebookissa keskusteltiin aiheesta ja siellä moni ehdotti että mulla olisi kengässä jokin mikä hankaa, mutta mä tutkin asian perusteellisesti eikä missään kengissä ollut. Eikä se olisi oikein pätenytkään kun kaikissa sukissa on reikiä ja eri kohdissa. Toisaalta ottaa aivoon mutta saanpahan nyt kutoa itelleni uusia kivoja sukkia! :)

Oli pakko tehdä muutama välityö kun nuo sukat alkoi niin tökkiä. Tein yhden pääkallopipon tilauksesta, se matkusti 400 kilometrin matkan että pääsi omistajansa päähän. Lankana isoveli ja malli oma.
Edellisessä postauksessani kerroin yksi vuotiaan prisessan sukista ja kaulahuivista. Ne oli mieleiset saajalleen ja samaan settiin toivottiin pipoa, ja senhän minä mielelläni tein.


OHJE pipoon tulee tässä:

Puikot 4mm
Koko noin 1v
Lanka 7-veljestä

Luo 75 silmukkaa. Neulo 2n 3o joustinta, aloita siten että neulot ensimmäisen kerroksen kaikki silmukat kiertäen. Neulo vielä 9 kerrosta. Aloita sitten valepalmikko kaikilla oikeilla silmukoilla valepalmikon neljänneltä kerrokselta eli nosta yksi, neulo kaksi ja vedä nostettu silmukka neulottujen yli. Ohje valepalmikkoon löytyy tästä edellisestä postauksestani. Kun olet tehnyt kuusi valepalmikkoa, neulo seuraavalla kerroksella eli seitsemännen valepalmikon 1. kerroksella kaikki nurjat silmukat nurin yhteen. Eli palmikoiden väliin jää yksi nurja silmukka. Jatka neulomista normaalisti kunnes olet tehnyt kahdeksannen valepalmikon kerroksen numero 4, eli ylivetokerroksen. Nyt puikoilla on 1n 2o neulosta. Aloita sitten kavennukset, neulo kaikki oikeat silmukat oikein yhteen. Neulo yksi välikerros. Sitten neulo 2 oikein yhteen koko kerroksen ajan, ja taas välikerros. Toista näitä kahta kerrosta niin kauan, että puikoilla on 7 silmukkaa, vedä lanka niiden läpi ja päättele.

Rusetin tein luomalla nelosen puikoille 12 silmukkaa ja neuloin 22 kerrosta aina oikeaa. Sitten ompelin rusetin samalla langalla kiinni pipoon, samalla rusetti sai muotonsa kun kiristin langan keskeltä tiukalle. Pujotin siinä lankaa kieputellessani  3 helmeä keskelle rusettia.


-Nina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.