1.1.2014

Magic loop

Ensimmäinen postauksemme on yhteinen. Jatkossa kirjoittelemme enimmäkseen erikseen omien projektiemme tiimoilta. 


Eilen oli uudenvuoden aatto ja me vietimme sen yhdessä perheidemme kanssa. Lasten nukkumaanmenon jälkeen miehet heivattiin juhlimaan ja mölyämään muualle jotta me neulootikot saimme rauhassa keskittyä opettelemaan yhdessä magic loop tekniikkaa joka on ollut molempien to do- listalla jo pitkään. Tilasimme sitä varten tuliterät Knit Pro puikot ja tietysti settinä missä oli monia eri kokoisia pyöröpuikkoja ja kaapeleita, eihän samoilla postikuluilla ole mitään järkeä tilata vain yksiä puikkoja vai hä? ;) 

Ensin virittelimme puikkoja jonkin aikaa, ei ihan ekalla mennyt oikein kun mietittiin minkä pituista kaapelia tarvitaan yhden sukan tekoon. Suuret oli luulot taidoista, mutta katsottuamme kirjallisia ohjeita päädyimme molemmat aloittamaan helpoimmalla tekniikalla eli yhtä sukkaa kerrallaan. Nina kokeili aluksi tehdä tummasta nalle- langasta kolmosen puikoilla ja vietti sitten seuraavat puoli tuntia purkamalla aloitetun työn, vaihtamalla puikot ja etsimällä kirkkaamman ja paksumman langan. Ei siis mennyt ihan nappiin eka yritys. Riika sen sijaan oli tässä vaiheessa paahtanut vartta jo monta senttiä seiskaveikan kirkkaanpunaisella lankavalinnalla ilman minkään valtakunnan ongelmia, aiheuttaen Ninan itsetunnolle kovan kolauksen.. heh. Youtube video pyöri tietokoneen ruudussa, sitä kelailtiin ja pauseteltiin ja mietitiin mutta lopulta molempien työt lähti etenemään vauhdilla. Ohjevideo löydettiin facebookin voihan villasukka yhteisöstä http://www.youtube.com/watch?v=wVXLOG1L8LM. Koukkuun taidettiin kumpikin jäädä kertaheitolla, ainakin varren osalta.. Katsotaan millainen haaste kantapää tulee olemaan. 


Vuoden vaihtuminenkin tais mennä vähän ohi, kumpikaan ei malttanut nousta avaamaan verhoja rakettien näkemisen toivossa eikä valojakaan voinut sammuttaa, tietenkään... Kelloakaan ei tullut katsottua ja hyvät uudetvuodet mutistiin monta minuuttia myöhässä. :D 

Emme tiedä onko meidän korvien välissä, mutta tehtiin sellainen huomio että neulos oli paljon napakampaa ja tasaisempaa kuin sukkapuikoilla neulottu, ainakin meidän käsialoillamme. 

Vasemmalla Riikan taidonnäyte seiskaveikan punaisella. Oikealla Ninan tekele. Tilapäinen mielenhäiriö ostos Keskisen ostosparatiisista (halvalla kun sai), seiskaveikan papukaija. Maailman rumin lanka. :D


Hyvää uuttavuotta kaikille! 
Uusi vuosi, uudet neulomukset! 

-N & R-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.