14.1.2014

Piirakkaa

Löysin alennuksesta ihanaa bling bling lankaa, Red Heart Shimmer. Se houkutteli hyllyssä toki halvan hinnan mutta myös ihanan kimalluksen takia. Pyörittelin sitä kaupassa käsissä, se on akryylilanka enkä oo koskaan tehnyt sellaisesta mitään. Päädyin ostamaan kaksi kerää. Tiesin että ittelle siitä jotain tulee... Kysäisin neuvoa mistäs muualtakaan kuin voihan villasukka! - ryhmästä naamiksessa, ja siellä oltiin sitä mieltä että kestää sukissa joten rohkenin ottaa sen langaksi omiin polvipituisiin piirakkasukkiini. Käyttöön kolmepuolikkaat pyöröpuikot ja kahta sukkaa kerrallaan. Olin kutonut vasta muutaman kierroksen kun kädet alkoi hikoilla ihan mielettömästi. Lanka tökki kokoajan puikoilla ja natisi inhottavasti. Työ eteni tosi hitaasti ja muutaman mallikerran jälkeen päätin että en tosiaan ala kutoa sillä polvimittaisia sukkia, hyvä kun nilkkasukat saan aikaiseksi, aivan kamala lanka kutoa!!! Säikeet irtoili toisistaan ja kokoajan sai katsoa että koko lanka on puikolla, lisäksi se hiostus ja nihkeys... Hyi, en osta akryylilankaa enää ikinä. Miksei seiskaveikasta voi tehdä blingilankaa?! :D Toki voishan sitä kieputtaa jotain hopealankaa mukana, se vois toimia. Olen ylpeä, sain vartta näinkin pitkästi tehtyä vaikka aluksi meinasin jo luovuttaa. Kaippa sitä jotenkin tottui siihen lankaan. Nämä oli siis nyt ekat sukat jotka tein kahta yhtäaikaa. Varret tuli kivasti ja kantapäät tähän asti, sit iski tenkkapoo. Mitäs nyt? Sain kyllä poimittua silmukat pyöröpuikoille molemmista sukista mutta sit kun olis pitänyt alkaa kutoa, niin ne oli jotenkin ihan väärinpäin tossa puikolla. Otin toisen sukkapuikoille ja asettelin ne uudelleen pyöröille, ja pääsin jatkamaan.. Ohjeitahan ei, tietenkään, voinut katsoa! Seuraavissa sukissa taidan kokeilla tiimalasikantapäätä, se on kuulemma helpoin tehdä pyöröillä ja googlettamalla löytyi ihan selkeät kuvalliset ohjeetkin. Jälkeenpäin yritin etsiä kuinka nuo olisi pitänyt tehdä ilman sitä mun säätämistä mutta en löytänyt tällaiseen "normaaliin" kantapäähän magic loop ohjetta ainakaan äkkiseltään. Takaosaan tein pidennettyä helmineuletta, eli 2o 2n 2krs, sitten 2n 2o 2krs. Muuten ihan novitan sukkalehden ohjeen mukaan, paitsi varressa oli aluksi enemmän silmukoita kun luulin tekeväni polvareita, kaventelin niitä matkan varrella pois ja hyvin pysyy jalassa siitä huolimatta. Piirakkasukka on kyllä tosi kiva malli kutoa. Se jää nopeasti muistiin eikä tarvi keskittyä ohjeisiin. Mallikerrassa on kuusi kerrosta. Eka krs: 5n, 6o, lk (langankierto, kudotaan seuraavalla kierroksella niin että jää reikä), 1o, lk, 6o, 5n. Toinen krs: 4n, 2o yhteen, 5o, lk, 3o, lk, 5o, ylivetokavennus, 4n. Kolmas krs: 3n, 2o yht, 5o, lk, 5o, lk, 5o, ylivetokavennus, 3n. Neljäs krs: 2n, 2o yht, 5o, lk, 7o, lk, 5o, ylivetokavennus, 2n. Viides krs: 1n, 2o yht, 5o, lk, 9o, lk, 5o, ylivetokavennus, 1n. Kuudes krs: 2o yht, 21o, ylivetokavennus. Näin helpolla tulee noin näyttävä ja nätti kuvio! 
Ihana saada itsellekkin välillä uutta, mun sukat on kaikki niin kuluneita ja rumia. Täytyy antaa pointseja tälle langalle kyllä pehmoisuudesta, aivan ihanan tuntuinen jalassa. Tosin hiukan hiostava. Täytyy laittaa ohut sukka alle, yleensä en käytä villasukkien alla muita sukkia. 

Seuraava projekti on vielä hakusassa. Oon tuijottanut tänään lankavarastoani kyllästymiseen saakka mutta ei vain päätöstä synny. Pitää varmaan kypsytellä yön yli ideoita. Pian pääsen rentoutumaan parturinpenkkiin, en kyllä vielä tiedä edes mitä haluaisin tukkaani, jotain helppoa ja vaivatonta ehkäpä, koska vauvan kanssa tuskin tulee kauheesti taaskaan peiliin vilkuiltua. Menen uudelle parturille, ei sillä ettenkö tykkäisi entisestä, mutta vaihtelun vuoksi ja myös siksi että avajaispäivänä varatuista ajoista sai -15%. Toivottavasti ei tarvi katua nuukoostelua. 

-Nina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.