2.4.2014

Epäonnen sukat

Viimeisin projekti piti olla erittäin mieleinen. Tykkään hirveästi kerrosrivinoususta, kuten on jo tullut selväksi kun sitä moneen paikkaan olen tunkenut. Mutta toisin kävi, meinas loppua usko, toivo ja rakkaus ennenkuin sain sukat valmiiksi. 

Ihan ekana jouduin luomaan silmukat moneen otteeseen kun aina oli jotain häikkää, en tajua mikä siinä oli niin vaikeaa. Sittenpä räpsähti kaapeli rikki, irtosi metallipäädystään ja kun yritin liimata sitä niin sain sen vain enemmän rikki. Roskiin siis koko systeemi. Toista 100cm kaapelia kun ei ollut, jouduin jatkamaan yhtäkerrallaan 80cm kaapelilla. Sukat oli niin alussa että purin koko toisen sukan pois, se näytti muutenkin jotenkin epätasaiselta. No, sitten pääsin hyvään vauhtiin ja pääsinkin jo kantapään ylitse, kunnes meni puikko poikki. Eihän mulla ollut toisia kolmosen puikkoja pyöröihin, eikä edes sukkapuikkoina, joten puhelua anopille, onko sillä. Sain lainaan bambuiset sukkapuikot.... yäääääk. Sukkapuikoilla tekeminen tuntui aivan kauhialta ja hitaalta ja ne bambut oli kyllä niin järkyttävän kamalat kutoa että melkein luovutin, mutta tein sen sukan kuitenkin valmiiksi niillä..Lankamaailmaan tilaus ja uutta puikkoa, kaapelia, ja lankaakin tietysti tarttui ostoskoriin. Epäilin että kolmosen puikot ei tuu koskaan kestämään mun käsittelyä koivupuisina, joten ostin metalliset KnitPro Nova Metal puikot, tosi kivat! Kärkikavennukseen halusin kokeilla jotain uutta, valitsin nelitahokavennuksen. Väriksi olin päättänyt että sillä tehdään mikä raita olisi vuorossa seuraavaksi. No purkuunhan se meni koko kärki, oli ihan kamala. En tykännyt kummastakaan, nelitahosta enkä väristä. Mutta sainpahan kokeilla voihan villasukka-yhteisöstä poimimaani vinkkiä purkamiseen, joka osoittautuikin tosi mukavaksi! Eli silmukat poimitaan puikoille siltä kerrokselta mihin asti halutaan purkaa ja sitten vaan vedetään lanka pois. Sitten saikin jatkaa kutomista samantien!  
Toinen sukka sujui välineiden osalta kunniakkaasti mutta purkamisilta ei siinäkään vältytty. Edellä mainitsemastani ryhmästä olen saanut linkin ohjevideoon missä näytettiin miten lankaa jatketaan ihan huomaamattomalla solmulla, linkki ei tietenkään ole tallessa. Olen sillä solmutekniikalla tehnyt jo vaikka ja kuinka monta langanjatkamista, ja hyvin on pitänyt... Tähän asti. Toista sukkaa olin edennyt kiilakavennusten loppuun kun huomasin että pian kavennusten aloituksen jälkeen solmu oli pettänyt ja kaksi punaista lankaa irsotti iloisesti purkautuneena... Olin varmaan tehnyt solmun väärin. Ääh. Taas siis purkupuikot käyttöön.. 
Onneksi ei ollut tuon pidemmästi kudottuna.. Siitä eteenpäin mentiin ongelmitta ja vauhdilla loppuun, ärsytti niin koko työ jo että ääääääkkkkiä pois käsistä! :D Lopputuloksesta tykkään kuitenkin tosi paljon. 
Kerrosrivinousuhan tehdään seuraavanlaisesti: Silmukkamäärä jaollinen neljällä. Kaksi kerrosta kudotaan siten että joka neljäs silmukka nostetaan neulomatta, ja kolmas kerros kaikki oikein. Sitten langanvaihto, ja tätä toistetaan. Yksinkertaista ja kaunista! Puikkoina näissä oli varressa 3,5mm ja nilkkaresorin jälkeen vaihdoin 3mm. Sain tämänkin vinkin samaisesta villasukka yhteisöstä, ja se olikin todella hyvä vinkki! Nämä istuu paremmin mun jalkaan kuin yhdetkään tekemäni sukat, ja tuntuu kivan napakoilta, jospa nää ei niin äkkiä lerpsahtaisikaan. Seiskaveikkaa tietenkin. ;) Vielä viimeinen vinkki jonka olen poiminut sieltä, ja jota testasin näihin; kiilakavennukset tein yhden silmukan päähän reunasta, näin korjaantui pois reikärivistö joka mulla on tupannut jäädä kavennuksen viereen. Kokonaisuudessaan siis oikein opettavaiset sukat! 

-Nina-

1 kommentti:

  1. Hienot niistä tuli! Onkohan tuo epäonnisuus sukuvika? Aivan samanlaisia typeriä vastoinkäymisiä täälläkin.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.