29.5.2014

Koristetyyny

Halusin keksiä väliin jotain ihan uutta. Sitten muistin, että olen joskus ihaillut ihania käsintehtyjä tyynynpäällisiä ja päätin koittaa. Googlettamalla löysin tämän ihanan ohjeen, http://operaatiojalokivimeri.blogspot.fi/2013/06/nain-teet-neulotut-sisustustyynyt.html, ihastuin heti. 

Ohjeesta poiketen tein tyynyn pyöröpuikolla, koska mua ei oo luotu tekemään saumoja! Siinä kun työ oli päättelyä vailla, pälkähti ajatus että saiskos tän pääteltyä jotenkin niin, että tulis samalla siisti sauma. Kysyin kummitädiltäni (luottoneuvonantajaltani), Sohvaneulomon kirjoittajalta, vinkkiä miten se onnistuisi. Häneltäpä tuli linkkejä juuri siihen mitä hain. En oikein tiennyt millä sanoilla olisin sitä googlettanutkaan. http://www.ullaneule.net/0305/neuvot_kolmen_puikon_paattely.html tuolla oli selkeä ohje, jonka avulla sain kuin sainkin vielä yhden sauman pois vaivoista! 
Näin se siis kävi. Laita puikot vierekkäin, oikeat puolet vastakkain. Varmista että molemmilla puikoilla on yhtä paljon silmukoita. 


Ota molemmilta puikoilta yksi silmukka puikolle.


Neulo ne oikein yhteen.


Nosta edellinen silmukka äsken neulotun yli, ihan kuten normaalissa päättelyssäkin. Toista tätä kunnes silmukat loppuvat.Tältä sauma näyttää nurjalla puolella...


..Ja tältä oikealla. Niin helppoa, ja näin ihanan siisti sauma!!! 

En tiedä onko mulla jotenkin tiukka käsiala vaikka se mun luullakseni on ihan normaali, kun aina mä saan kaikista neuleista pieniä. Tämän olisi pitänyt olla tuollainen nätti neliö niinkuin ohjeessakin, mutta mähän sain tästä sitten kuitenkin leveän ja lyhyen. Nauratti, kun tungin hampaat irvessä 40x40 tyynyä sisään, ja pitelin sitä polvien välissä lintassa että sain virkattua viimeisen sauman kiinni. Mutta ei se mitään, eihän kaikkien sisustustyynyjen ole pakko olla neliön mallisia! Mun makuuni tämä on tosi nätti.Lanka: Yllätys yllätys! 7-Veljestä beige
(pitäisköhän mun koittaa joskus jotain muutakin lankaa!:D)
Puikot: 4,00mm pyöröt

-Nina-

3 kommenttia:

  1. Moi! sattuisko sulla oleen tähän vielä toi ohje tallessa? Näyttäs että alkuperäsen linkin takaa löytynyt ohje ois poistettu :)

    VastaaPoista
  2. Moi! sattuisko sulla oleen tähän vielä toi ohje tallessa? Näyttäs että alkuperäsen linkin takaa löytynyt ohje ois poistettu :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.