13.5.2014

Pikkutytön toiveita

Äiti minä haluaisin ampparisukat. Jaa, mitkä ne on. Ampparit. Selvä. Tuumasta toimeen. Yritin löytää netistä ampparisukkien ohjetta mutta tuloksetta. Sävelsin sitten omasta päästäni. Keltaista, mustaa ja sarvet. Nämä sukat oli niin kiva tehdä että melkein harmitti kun sain ne valmiiksi.

Lanka: Novita 7-Veljestä musta, keltainen, pinkki ja vaaleanpunainen
Malli: Omasta päästä
Koko: 23-24
Puikot: Varressa 3,5mm pyöröt, terässä 3,00mm.
Ristiinvahvistettu kantapää, leveä nauhakavennus.En ole koskaan kokeillut silmukoiden jäljittelyä ja aivan melkein jo luovutin. Tein ja purin, tein ja purin. Sitten löysin tämän videon..http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=40 ja johan alkoi lyyti kirioottaa! Mä en aluksi tajunnut, että se neula pitää viedä ikäänkuin siitä peitettävästä silmukasta seuraavan läpi, tyhmänä yritin siitä samasta silmukasta ja eihän se peittynyt yhtään! Nämä nyt oli vasta harjoituskappaleet, ja sen näköisetkin, mutta voi pojat kun se oli kivaa!! Nyt mäkin voin tehdä "kirjoneule" sukkia, kun tuon tekniikan harjoittelen kunnolla.. Nimittäin kutomalla mä en siinä onnistu, kahdet kirjoneuleyritelmät on takana ja siihen varmaan jäikin. Mä en saa niitä langanjuoksuja tehtyä niin ettei ne kiristäisi. Ja vihaan muutenkin sitä kun ne langat on kokoajan solmus ja mulla menee kaikki aika siihen että pidän niitä selvänä.. Sarvet tein nostamalla silmukan virkkuukoukulle, virkkaamalla 10 ketjusilmukkaa ja sitten palasin takaisin virkkaamalla niiden ketjusilmukoiden läpi, silmukka takaisin puikolle ja eteenpäin. Kuten huomaatte, virkkaustermistö on hyvin hallussa! :D Tuo onkin sitten suunnilleen ainut mitä virkkuukoukulla osaan tehdä. Joskus vielä opettelen virkkauksenkin, mutta toistaiseksi puikottelu piisaa. 

Iloinen pikkuneiti nukkuu ampparit jalassaan, ja nyt taitaa äitikin painua pehkuihin.. Tosin varmaan ensimmäinen unenyritystunti menee siihen, että suunnittelen seuraavaa työtä. Nyt ei nimittäin ole oikein mitään mielessä. Ideoita?

-Nina-

3 kommenttia:

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.