16.2.2015

Pelko selätetty!

JyJu numero 6. Facebookin villasukkayhteisöissä tulee aina aaltoja, kun uusi tai vanha uudelleen löydetty malli kiertää kuin kulovalkea neulojalta toiselle. Mä lähden näihin aaltoihin aina hitaasti mukaan, mutta lopulta kuitenkin lähden. Tämäkään kirjoneulemalli ei aluksi näyttänyt ollenkaan houkuttelevalta, mutta kun niitä kuvia näkee kymmeniä päivässä kaikissa herkullisissa väriyhdistelmissä, tulee pakottava tarve tehdä oma versio. Siispä tartuin härkää sarvista, keräsin kaiken rohkeuteni ja kärsivällisyyteni ja laitoin kirjoneulelapaset alulle.
 Ja voi kuinka tyytyväinen olen että sen tein!! Tämä VILLITYS (mallin nimi) oli niin mahdottoman helppo, nopea ja mukava neulottava. Ja tosi nätti. Näiden lapasten aikana opin monta uutta juttua kirjoneuleesta. Lankoja oppii kuin oppiikin pitämään hallussa niin ettei ne mene solmuun, kun muistaa aina ottaa langat samaa kautta puikolle. Silmukoita pitää olla enemmän kuin normaalisti, ja mielellään vaikka numeroa isommat puikotkin ettei neule kiristä.
Kävin kuvaamassa lapasia ihanassa kevätauringossa pakkasessa. Olisi ollut ihana olla pidempäänkin ulkona, mieli halajaa jo ulkoilemaan, lenkille, töihin tai ihan mihin vaan kotoa neljän seinän sisältä. Mutta parannellaan nyt vielä pari päivää tätä influenssaa niin on sitten varmasti kunnolla terve.
Tässä taas tämä mun lempilankani, seitsemän veljestä pastelliraita. Ostin tätä lisää pari kerää kun jollain ihanalla neulojatoverilla oli ylimääräisenä. Ihana, ihana, ihana väri. Ja sopii myös ruskean kanssa. Aikaisemmin olen tehnyt tästä mustan kanssa sukat.Virheitäkin löytyy mutta silti voin sanoa että tämä on mun ensimmäinen onnistunut kirjoneule. Ensimmäinen kirjoneulekokeiluni oli tämä...
No, tämähän on oikein onnistuneen näköinen ja olin niin tyytyväinen, metso oli varressa molemmin puolin. Mutta kun saaja koitti tätä jalkaansa, ei se mahtunut kantapäästä yli. Langanjuoksut oli tosi tiukat. Siitä hermoni menettäneenä purin koko tekeleen (tyhmä minä) enkä ole sen koomin kirjoneuletta koittanut kunnes nyt. Olisi pitänyt säästää tuo varsi ja tehdä siitä vaikka lapaset tai jollekkin pienijalkaiselle sukat. Mutta turha sitä nyt enää on voivotella, ehkä joskus vielä koitan uudelleen metsoja. Malli: Villitys facebookin voihan villasukka! yhteisöstä
Puikot: 3,5mm pyöröt
Lanka: 7 veljestä pastelliraita ja tummanruskea
Koko: Naiselle


-Nina-


Ps. Muistakaa osallistua arvontaan! :)

10 kommenttia:

 1. Pitäisköhän minunkin kohta uskaltaa yrittämään. =) Hyvän näköiset on nämä sinun lapaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan puikot savuamaan!:) tämä ainakin oli tosi hyvä malli opetteluun, kun ei tarvinnut murehtia pitkistä langanjuoksuista.

   Poista
 2. Tosi kauniit lapaset! Varo vaan, kirjoneuleinnostus voi viedä mennessään... ;) Minä tein suunnilleen vuosi sitten elämäni ekat kirjoneuletumput ja sen jälkeen en oikeastaan yksivärisiä tumppuja ole tehnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kokopäivän tässä miettinyt että millä kirjoneuleella jatkaisin!:D Onko ehdotuksia mikä olis yhtä helppo malli aloittelijalle? Jos aloitan jonkun liian vaikean, on vaara että into lopahtaa.:)

   Poista
  2. Hih, kokopäivän tässä miettinyt että millä kirjoneuleella jatkaisin!:D Onko ehdotuksia mikä olis yhtä helppo malli aloittelijalle? Jos aloitan jonkun liian vaikean, on vaara että into lopahtaa.:)

   Poista
 3. Mä tykkään kovasti sydänlapasista. Mun blogissa on linkki niihin: https://ailiamanda.wordpress.com/2014/01/28/kirjoneuleinnostus-lahti-lapasesta/
  Ei mikään liian vaikea mallikerta eikä kovin pitkiä lankajuoksuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh kuinka kaunis!! <3 Kiitos, nuo menee kyllä tehtävien listalle!:)

   Poista
  2. En löydä kaaviota, vuodatuksen linkki ei toimi! Nyyh! :(

   Poista
 4. Voi että onkin ihania neuleita. Minun mielestäni kuvioneuleita on kiva tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Yllätyksekseni mäkin tykkään, ainakin helpoista kuvioista joissa ei ole liian pitkiä langanjuoksuja.

   Poista

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.