27.8.2014

Oma ompelukone!

Tässä päivityksessä on listattu syntyneitä ompeluksia pidemmältä ajalta....

Mieheni yllätti minut täysin syntymäpäivänäni ja muisti minua ompelukoneella! Malli on kuulemma harrastelijoiden parempaa luokkaa :) Paketista löytyi Husqvarna Viking EDEN ROSE 250M.  Itselläni ei ole mitään tietoa ompelukoneista, koska aiemmat pienet ompelutyöni olen tehnyt lainassa olleilla erimerkkisillä koneilla. Nyt olenkin tutustunut oman ompelukoneeni toimintoihin tehden omaan arkeen pieniä käytännön juttuja.


Ensimmäiseksi kokeiluun pääsi tietenkin trikoopipojen kokeileminen. Googlettelin ohjeita ja tekaisin sitten parhaalla katsomallla mallilla pojille pipot. Ohjetta kuitenkin sovelsin hieman poikien päähän sopivaksi :) 


Ohje täältäja lopputuloksena syntyi syksypipot <3

Seuraavaksi halusin kokeillan äitiyspakkauksen makuupussin tuunausta. En ole aiemmin ommellut vetoketjua tai tehnyt vastaavaa, joten hieman epäilytti aloittaa. Kaikkia ihania lopputuloksia netistä löytyy googlettamalla ja selkeitä ohjeita miten toimia :) Joten ei kuin yrittämään. 
Itselläni oli aluksi visio makuupussin kankaasta, mutta kangaskaupassa päädyin kuitenkin hyvin neutraaliin ja rauhalliseen kuvioon.


Alkuperäinen äitiyspakkauksen makuupussi

Makuupussi tuunaukseni jälkeen <3
Katsoin ohjeen täältä. Ohjetta oli helppo noudattaa ja aloittelijakin onnistui :) Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen <3

Seuraava toteutukseni sitten olikin pakko hankkia seuraavalle vauvalle juttu! Aiemmin minulla ei ole ollut tämmöistä viritelmää käytössä, mutta nyt vaununsuojan näppäryys kiehtoi :) Vaunujen suojaksi myydään monenlaisia vaununsuojia esim. Dooky vaununsuojat tai Kurtis Baby Peace vaununsuojat. Itselleni noilla on hintaa aika mukavasti! Siispä katselin aikani itsetehtyjä vaununsuojia ja suoraan vain omalla visiolla kokeilemaan. Mallia ja mittoja kaavoihin otin omista vaunuista ja sitten kangas paloiksi sekä ompelemaan vaununsuoja kasaan! Toiselta puolelta siis samaa kangasta kuin makuupussi ja toisella puolella yksivärinen  harmaa kangas. 

Lopputulos!
Aiemmin olen tehnyt laina ompelukoneella kokeiluun Ninalle vaununsuojan kotoa löytyvistä kankaista. Palaute lopputuksesta oli hyvää :) Tähän loppuun vielä kuva ensimmäisestä vaununsuoja viritelmästä :)


Tässäpä nämä ensimmäiset ompelukokeilut. Lisää varmasti tulee, koska onhan ompelu koukuttavaa touhua. Monta juttua jo ideana toteutumassa :D

-R-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.