8.2.2016

Arvontavoittajan toivesukat

Arvontavoittosukat valmistuivat minun mittapuullani nopeasti. Kävin anopin kanssa hiljattain Alajärvellä PAAPO käsityöliikkeessä ja ostin sieltä kaikenlaista kivaa. Mukaan tarttui myös knit pron cubics puikot 110cm kaapelilla kolmemillisinä. Mulla on ennestään alumiiniset knit pron kolmoset mutta moitin niitä aivan liian liukkaiksi. Nyt kun tein noilla kantikkailla, olen ihan myity. Tähän saakka olen neulonut seiskaveikkaa 3,5mm puikoilla mutta nyt kokeiltuani ohuempia, taidan jatkossa tehdä niillä. Nämä sukat valmistuivat yhtäaikaa magic loopilla ja kärjestä alkaen. Tälläkertaa opettelin uuden kantapään joka oli todella helppo, nätti ja yllättäen myös hyvin istuva. Ohjeen siihen opettelin täältä. Ensimmäisissä varpaista alkaen sukissani varren suusta tuli hiukan kiristävä. Kummitädiltä sain vinkin jeny's surprisingly stretchy bind off tekniikasta jolla tulisi joustava päättelyreuna. Youtuben videosta idea selkis ja tein kuten neuvottiin, eikä varren suu kiristä tippaakaan! Lisäksi siitä tuli jotenkin tosi nätti. Kiitos siis vinkistä sohvaneulomon Anniina! :)

Arvontavoittajan toiveena oli pinkit sukat koossa 39. Sinänsä painajaismaista että oma jalkani on kokoa 39, yksi lemppariväreistäni pinkki ja minulta puuttuu palmikkosukat. :D Olisin siis kovin mielelläni jättänyt nämä sukat omaan sukkakoriini, hih. Olin juuri sopivasti ostanut kaksi kerää räikeän pinkkiä Lauri- sukkalankaa Paaposta, ajatuksena kutoa niistä itselleni sukat, mutta käytin ne näihin voittosukkiin. Kudoin sukkien vartta niin pitkästi kuin lankaa riitti, eli molemmat kerät meni viimeistä pätkää myöten. Ihanaa kun ei jäänyt jämäkeriä. Olen tuskissani noiden jämäkerien kanssa, en saa niitä milloinkaan kudottua pois, aloitan aina uuden kerän. Ehkä jossain välissä hermostun, pakkaan jokaisen nöttösen muovipussiin, punnitsen ja myin jollekkin jämälankasukkafanille. Niistä saisi monta paria polvareita. Lauri oli kiva uusi lankatuttavuus, tuntui hitusen paksummalta kudottaessa kuin seiskaveikka, eikä säikeitä irronnut niin helposti. Hiukan jämäkämpää kai. Ostan varmasti toistekkin.
Aloituksessa minulla oli 8 silmukkaa. Alkuun lisäsin joka kerroksella 4, sitten joka toisella niin kauan että silmukoita oli 48. Sillä jatkoin nilkan ohi ja sitten lisäsin muutaman sentin välein niin että resoria aloittaessa oli 60. Sukkien malli on omasta päästä, keskelle laitoin 6 silmukan palmikon, sen molemmin puolin 4s palmikot ja niiden viereen 2s palmikot. Lisäykset tein nurjiin silmukkaraitoihin. Resoriksi valepalmikkoa. Tässä kuvassa näkyy tuo kantapää, se tehtiin lyhennetyillä kerroksilla joka sekin oli minulle uusi tuttavuus.


Minä pidän näistä. Sopivan yksinkertaiset. Aluksi meinasin tehdä palmikkoa myös jalkaterään mutta ajattelin että tulee liikaa, ja onneksi en tehnytkään. Tykkään näistä juuri tälläisinä. Toivottavasti saaja on kanssani samaa mieltä! :) Onnea vielä voittajalle, nämä sukat lähtevät postin matkaan tuotapikaa!


Lanka: Lauri sukkalanka
Puikot: Knitpro cubics 3,00mm pyöröt
Malli: Omasta päästä 
Koko: 39

-Nina-

6 kommenttia:

Jokainen kommentti tuo hyvän mielen, kiitos niistä.